Det är många saker på gång!

14 JAN 2022 14:29
  • Skapad: 14 JAN 2022 14:29

Hej på er!

Nu är terminen äntligen igång och det har varit jättekul att träffa elever och föräldrar även om jag inte hunnit träffa alla än. Terminen drog igång med en rivstart och det är massor som händer just nu så jag tänkte därför skriva några rader för att uppdatera er.

Jag börjar med en lite djupare presentation av mig själv. Jag heter alltså Annica Thunman och är ny verksamhetsansvarig här på klubben. Tidigare låg ansvaret på styrelsen men nu är vi alltså mitt under en omorganisation för att klubben ska kunna växa och bli ännu bättre, och därav anställdes jag och tillträdde min tjänst den 3 januari.

Jag kommer ursprungligen från Strömsholmstrakterna och började rida på Hallsta Ridklubb 1995 när jag var tre år gammal. Där blev jag kvar ända tills jag började ridsportgymnasiet på Ridskolan Strömsholm så man kan mer eller mindre säga att jag är uppvuxen på ridskola och förutom att spendera all min lediga tid i stallet så var jag bland annat med i ungdomssektionen, red i träningsgrupp och tävlade en del på ridskolehästarna, tränade voltige, höll teorilektioner med mera. Jag fick aldrig riktigt någon egen häst men istället tog jag alla chanser jag fick att rida andras hästar och så har det egentligen fortsatt. Under mitt första år på Strömsholm var jag hos Aubri Noyez, belgisk landslagsryttare i både hoppning och fälttävlan. Där jag både groomade och red väldigt mycket, allt ifrån inridningar till hingstar i full tävlingskondition.

Därefter startade jag egen verksamhet med inridning, utbildning och förmedling av hästar. Jag har arbetat mycket med problemlösning både uppsuttet och vid transportering samt med rehabprojekt av olika slag. Jag hann också under den här tiden bli godkänd ridlärare level 2, arbeta i ridsportbutik med mera.

2015 tog jag en paus från hästarna, genomgick en utredning som slutade i operation och därefter började jag arbeta som KIA-säljare, vilket har utvecklat mig något enormt.

2020 flyttade jag till Dalarna och började arbeta som ridlärare på Falu Ridklubb, och nu är vi här 😊

Min ambition är att vi tillsammans ska göra Rättviks Ridklubb till en klubb med genomgående hög kvalitet och framförallt ska det vara ett ställe där ALLA känner sig välkomna. En ridskola är inte bara ett ställe där vi lär ut ridning, det är för många en fritidsgård och ett andra hem och det är enormt viktigt att vi alla kan känna oss trygga och må bra här. Jag vill att vi ska ha roligt tillsammans och att var och en tar sitt ansvar för att vi tar hand om varandra och skapar en god stämning. Jag vill inte veta av skitsnack eller att vi på något sätt beter oss så att det kan skada någon. Ibland kan det dyka upp funderingar, ta det då med personen i fråga och tänk på HUR du pratar både med och om andra. Har du något du går och tänker på så kan du alltid prata med mig. Ni kan komma fram och prata när vi ses, skicka ett mejl till This is a mailto link, skriv till mig på instagram eller facebook, det viktigaste är att ni känner att ni kan prata med mig och jag kommer alltid finnas tillgänglig för stöttning, om ett problem behöver lösas eller vad som helst.

Jag har massor av idéer för hur framtiden ska se ut, men det viktigaste är vad NI medlemmar vill! Vi kommer därför att ha både tävlingsmöte och årsmöte för att höra på era önskemål, mer info om dessa kommer inom kort så håll utkik!

En glad nyhet är att vi har köpt en ny häst(!!!)

Hon kallas Porsche(bilden) och blir 6 år i år. Hon är strax under 160cm i mankhöjd och är en jättehärlig individ som verkar ha ett hjärta av guld och fina gångarter. Ännu är hon inte så långt utbildad och kommer därför att ridas av personalen till en början innan hon börjar att slussas in i verksamheten. Vi har i samråd med veterinär(med tanke på rådande smitta) beslutat att Porsche får flytta hem till klubben redan imorgon lördag och hoppas att hon ska trivas.

Angående smittan så har den sjuka hästen varit symtomfri hela denna vecka och om läget inte ändras så kan vi öppna anläggningen igen den 7/2! 😊

Fram till 14/2 arbetar jag tillsammans med Anna Spångmyr. Det kommer bli tomt när hon slutar men det är ibland dags för nya utmaningar och då får vi hälsa Anna Wallinder välkommen tillbaka.

Schemaläggning, planering av kurser, läger och andra roliga aktiviteter är i full gång och ni får gärna komma med förslag till oss personal eller till vår fantastiska styrelse som också jobbar för fullt med att utveckla klubben.

Det var allt för idag.

Ta hand om er och varandra så ser vi till att hjälpas åt att göra vår klubb till den bästa någonsin!

Och ha en trevlig helg :)

/Annica

Skribent: Annica Thunman