Ordförandet har ordet!!!

• Skapad: 12 JUN 2013 11:19

Vikarbyn 2013-06-11

Kära medlemmar

Det har varit en minst sagt omtumlande tid sedan jag tillträdde som ordförande i styrelsen.

Aldrig trodde jag att jag och styrelsen skulle få så mycket stöd och uppmuntran på vägen. Tiden fram till nu har vi varit på oändligt många möten för klubben i olika sammanhang. Trots att det har varit tidskrävande har det också varit ett sätt att skapa nya kontakter och ha möjlighet att presentera vår fina verksamhet för olika samarbetsparter. Många medlemmar har mailat och inkommit med idéer inför framtiden och det gläder mig oerhört att vi så många engagerade medlemmar.

Jag lovade tidigare att jag skulle hålla er uppdaterade med inlägg av detta slag varje kvartal men det har jag  tyvärr inte hunnit med. Jag ska skärpa mig inför höstenJ

Då det gäller den ekonomiska biten har vi gått igenom räkenskaperna i detalj och även lagt förslag på en budget. Vår revisor har varit inbjuden till styrelsen och vi har tagit fram en strategi inför årsbokslut och årsmötet. Vi jobbar även väldigt intensivt med att hitta lösningar för att förbättra underhållet av anläggningen. I dagarna kommer kommunen att göra en översyn vad det gäller elen och även handikappanpassa vår ekonomidel. Detta är ett första steg mot att få möjlighet att starta upp s.k. ”rehab ridning” till hösten.

Tyvärr har vi även blivit tvungna att dra ner på personalen då den ekonomiska situationen annars hade blivit ohållbar. Vi tackar Annika för hennes insats för klubben och önskar henne lycka till inför framtiden. Har ni frågor och funderingar kring detta är ni välkommen att kontakta mig.

Nu är sommaren äntligen här och med den avslutningar i alla former. Vi är många som har mycket att stå i. Nog kunde man önska ibland att det fanns några mer timmar på dygnet. Vi har i grova drag gjort klart med planeringen inför sommaren med läger, semester för personalen och sommarstädning av anläggningen. Vi har även påbörjat planeringen inför hösten.

Från hela mitt hjärta vill jag tacka personalen och styrelsen, samt alla de medlemmar som ställer upp i vått och torrt för att få vår förening att fungera och ge alla våra ungdomar en meningsfull fritid. Jag förundras dagligen i det som skapas i mötet med våra ungdomar (även vuxna förstås)  och våra fantastiska lektionshästar.

Ha nu en bra sommar och sen hörs vi igen till hösten !!!

Susanne Gräll

Skribent: Anna Spångmyr