Ordförande har ordet!

Vikarbyn 2013-01-13

Ordförande har ordet

Kära medlemmar.

Inledningsvis vill jag tacka för förtroendet av ert val av ordförande. För er som inte känner mig kommer jag att göra en kort presentation av mig själv;

.Jag heter Susanne Gräll, är 50 år och jobbar som jurist på ett försäkringsbolag. Där har jag jobbat snart i 10 år. Jag bor tillsammans med min sambo Fredrik och dotter Felicia på en gård i Vikarbyn. Mitt intresse för hästar väcktes i tidig ålder då min pappa köpte ett antal travhästar och man kan väl säga att jag i princip är uppväxt på olika travbanor i Sverige. Efterhand kom jag att bli mer intresserad av ridhästar och då ridskolan flyttade ner till Rättvik fick jag min första ponny Jolly. Vid den tiden var allas vår Lisbet Eriksson instruktör på ridklubben och det var hon som skolade in mig i föreningslivet. Hon är fortfarande en av mina bästa vänner och någon som man alltid kan vända sig till i ur och skur. Jag hade en del uppdrag i styrelsen och utbildande mig som ungdomsledare och dressyrdomare. På tävlingsfronten red jag min stora häst upp till LA i dressyr. Det blev även några små hopptävlingar på låg nivå. Jag hade ett uppehåll på hästfronten under mina studier utomlands och utbildningen till jurist men sedan tog hästlivet fart igen. Jag har i dagsläget 5 stycken hästar varav jag har en del tillsammans med min syster och systerdotter som tävlar i hoppning. Nawigator är den häst som står inackorderad på ridklubben och som jag och min med medryttare Johanna Runngren jobbar mest med för tillfället.

Vad det gäller uppdraget i styrelsen kommer jag inledningsvis att sätta mig in i den ekonomiska situationen. Ridklubben har idag en omsättning på ca 1 miljon kronor och det krävs i detta avseende att vi har bra ordning på den administrativa biten. Här behöver personalen hjälp och stöd med att hitta system och struktur som gör det lättare att få en överblick och kontroll på våra ekonomiska förehavanden. Tyvärr är Rättviks Ridklubb inget undantag vad det gäller att ha en minst sagt ansträngd budget. Det kommer att krävas en del jobbiga beslut och åtgärder för den sittande styrelsen men trots det har jag gott hopp om att vi tillsammans med personal och medlemmar ska rida ut (bokstavligen) denna situation och ha möjlighet att under 2014 se framåt igen. Vi vet också alla att anläggningen inte är i bästa skick och detta kommer att vara en av frågorna som vi kommer att jobba hårt med framöver .

Verksamheten har jag skaplig bra koll på men jag kommer även att ha möten med personalen som får ge sin bild av vad som behöver förbättras och genomföras under våren och sommaren .Det får aldrig glömmas bort att kärnverksamheten på ridskolan är de lektioner som instruktörerna håller i ridhuset i veckorna. Sedan har vi möjlighet att utveckla aktiviteter så som tävlingar, träningar och ridläger m.m Meningen är att vi ska arbeta med uppsatta mål för att kvalitetsförbättra och trygga säkerheten på ridverksamheten. Vi kommer även att ta fram fokusområden där vi anser att största delen av arbetet ska läggas.

Jag kommer att informera er via hemsidan (gå in under fliken styrelse, där ska även protokollen finnas) vad som är på gång . Jag har för avsikt att försöka få ut information minst varje kvartal.. Om ni har idéer och förslag skicka gärna ett mail till ridskolan eller ta kontakt med personalen eller nån i styrelsen, Det känns viktigt att vi alla är en del av de processer som kommer att sättas igång under våren.

Nu kör vi !!!/Susanne (Grällan)

p.s Ni glömmer väl inte att titta på "ponnyakuten" på söndag kväll ? Jag och Felicia sitter som klistrad framför TV och följer med spänning de framsteg ungdomarna och ponnyerna gör.

Skribent: Ina Olsson