KM Hoppning-Dressyr-Teori

04 DEC 2017 10:25
Årets klubbmästerskap kommer gå av stapeln den 9/12 på Rättviks Ridklubb, då såväl KM i hoppning, dressyr och teori avgörs - och en totalmästare kommer utses!
  • Uppdaterad: 16 FEB 2018 17:26

KM är öppen för medlemmar i Rättviks Ridklubb, och följer TR i alla aspekter vad gäller säkerhet och hantering av häst.

Deltagare hjälper till som funktionärer under tävlingsdagen

09.00 banbyggnad.

9.30 Fösta start hoppning. Vid dåligt underlag på ridbanan sker framridning/hoppning i ridhuset gruppvis ca 20 min.  Efter sista start bortplock av bana.

13.00 Teoriprov på loftet, maxtid 30 min

14.00 Uppbyggnad av dressyrbana.

14.30 Första start dressyr. Vid dåligt underlag på ridbanan framridning i ridhuset gruppvis 6 ekipage, 20 min. Efter sista start bortplock av bana.

Kostnad:

Hoppning 120:- ridskolehäst, 100:- privathäst

Dressyr 120:- ridskolehäst, 100:- privathäst

Teori 60:-

Fikabuffé 50:-

Sista anmälningsdag är 7/12

Startlistor publiceras på klubbens hemsida kvällen den 8/12.

Prisutdelning samt offentliggörande av resultat sker under julshowen 10/12.

Totalmästare

Antal ekipage som genomför samtliga tre moment ligger till grund för det poängsystem vilken totalmästaren utses ifrån. Segrare i varje delmoment får lika många poäng som ekipage i totalmästaren, (ex. 18 ekipage = 18 poäng till segrare, vid likaplacering följer poängen antalet deltagare nedåt, d.v.s. delad andraplats blir 17 p, trean får då 15p osv.). Samma häst måste användas i båda ridmomenten. Ridskolehästar får endast starta med två ryttare, och elever får därför endast anmäla på en häst. Privatryttare som startar flera hästar måste innan ange vilken som är deltagare i KM:Totalmästare.

Vid lika resultat i totalmästaren skiljs ekipagen åt genom högst poäng i teori.

Antal placerade i totalmästaren är tre

Rosett samt hederspriser. Segraren erhåller ett fem-kort.

KM Dressyr

L:C1 2015, bedömning ”bedömningsprotokoll dressyr ryttarmärke III-IV”. Ridspö tillåtet, i övrigt utrustning på hästen enligt TR. Ryttarens klädsel hel och ren. Vid lika resultat särskiljs placerade genom poäng i följande punkters turordning: 6, 5, 4, 3, 2, 1. Skulle även dessa vara lika så delas placeringarna.

Placerade enl. TR, rosett & plakett, hederspris till 1-3

KM Hoppning

L:E ponny, 80 cm häst

bed A:Inverkansridning, enligt ”bedömningsprotokoll hoppning ryttarmärke III-IV”

Detta innebär att ryttare med lika antal fel skiljs åt genom poängen i bedömningsprotokollet. Utrustning enl. TR. Vid händelse av lika resultat särskiljs placerade genom poäng i följande punkters turordning: 7,6,5,4,3,2,1. Skulle även dessa vara lika så delas placeringarna.

Placerade enl. TR, rosett & plakett, hederspris till 1-3

KM Teori

Teoriprovet är skriftligt, och baseras på teorin som ligger till grund för märke IV, samt utslagsfrågor.

Placerade enl. TR, rosett, hederspris till 1-3

Tidsschema: