Dalarnas ridsport

Lediga tjänster på Falu Ridklubb. Länk till mer information hittar du nedan.

Mästerskapet i dressyr delades på två olika arrangörer, vid Säterbygdens Ridklubbs tävlingar den 17 september red hästarna och vid Vansbro Ridsällskaps tävlingar den 25 september korades ponnyernas mästare!

Det är nu dags att söka tävling för 2023 års säsong! Till distriktet söker du för * och ** stjärniga tävlingar. Vi bjuder i år återigen in till ett fysiskt tävlingsarrangörsmöte den 22 november på Fornby Folkhögskola.

Hoppning i Ludvika och dressyr i Vansbro och hos båda arrangörerna reds serier.

Distriktets ambition är att vid minst två tillfällen per år erbjuda klubbarnas ledare möjligheten att genomgå Ridsportens basutbildning. Höstens kurs planeras den 22/10 i Insjön. Anmäl senast 15/9!

Så här glad blir, Tove Göthberg och Ryktbos Madicken, då de fått den stora rosetten för sitt genomförande av Ryttarklassikern!

Efter ett litet "pandemiuppehåll" återkommer omröstningen om Årets ridskolehäst i Dalarna! Välkomna att nominera en av klubbens favoriter med en fin porträttbild, senast den 30/9.

Vi har glädjen att välkomna länets ryttare till en innehållsrik kväll fylld av kunskap och goda råd förmedlade av A-tränaren Kristian von Krusenstierna. Måndag kväll den 3 oktober bänkar vi oss på läktaren i stora ridhuset på Svedens gård i Falun.

Äntligen ser det ut som att vi ska kunna genomföra en ungdomsledarutbildning på "vanligt" sätt med fysiska träffar fyllda av erfarenhetsutbyte och nya vänner!

Måndagen den 3 oktober bjuder vi in till fortbildning i dressyr för diplomerade ridlärare och licensierade tränare med Kristian von Krusenstierna.

SM i hoppning drar igång vecka 32 på Sundbyholm och Dalarna har många duktiga ungdomar på plats som deltar!

Ny chans att skicka klubbens unga blivande ledare på kurs, denna gång förlagd till Vansbro RS i Dala-Järna och efter önskemål från förra årets kursgrupp nu med två övernattningar!

Felicia Hjalmarsson på sin Stenbroåsens Carlos lyckades plocka hem silvermedaljen i kategori B vid Svenska Mästerskapen i dressyr för ponny i Jönköping!

Distriktsmästerskapen rids traditionsenligt under senare delen av augusti och september i Dalarna!

AGRIA Cup Dalarna 2022 som rids under första delen av tävlingssäsongen, t o m juni månad, har nu avgjorts!