Ryttarmeddelande 2019

Tack för din anmälan till Rättviksritten den 10 november 2019.
Vi hälsar er varmt välkomna till Rättviks ridklubb! Rättviksritten är en lokal tävling med Clear Round 40 KM.
Hästen ska finnas på tävlingsplatsen senast 30 minuter innan förbesiktningen för aktuell klass startar.

Tävlingsområdet är beläget på Rättviks ridklubb.
Observera att vår anläggning är rökfri.
Banorna går på våra ridleder som går i samma område där även andra motionärer vistas, därför ber vi er att vara uppmärksamma på att det kan dyka upp människor i skogen. Hälsa gärna vänligt på dem och heja på deras träning.

Eftersom vi är i ett ridhus så har vi särskilda förhållningsregler. Vi ber er att inte hälla ut foder på viloområdet och uppskattar om ert hö är i påsar. Vi ber er även vara försiktiga med vattenuthällning inom viloområdet.

SÄKERHET
Då vi är på en ridskola ber vi er av säkerhetsskäl att noga följa funktionärers och parkeringsvakters anvisningar. Vi ber er även att följa trafikreglerna.
Framridning sker på markerat område. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att sitta upp inne i ridhuset.
Hundar skall hållas i koppel. Barnvagnar får inte vara i snabbgroomen. Säkerhetsansvarig och sjukvårdskunnig person nås via sekretariatet. ICE information lämnas till sekretariatet. Person som visar häst vid besiktning skall bära hjälm. Ryttare under 18 år skall bära säkerhetsväst när de rider.

Banorna
Växlande underlag, asfalt, grusväg, skogsbilväg, och stigar. På vissa bitar är sanden relativt tung så vi ber er att vara uppmärksamma på era hästar.
Ni kommer att passera en bro, var uppmärksamma på mötande ekipage.
Var uppmärksam på väderleksinformation då det kan förekomma snö och halka under denna årstid.

Ankomst
För samtliga klasser gäller att startanmälan görs i sekretariatet. Vid startanmälan ska hästpass och ifylld tävlingsbok uppvisas. Ni erhåller då veterinärkort, program, karta, ICEblankett och nummerlapp. Ifylld ICE-blankett skall lämnas in till sekretariatet. Till veterinärbesiktningen skall hästpass och tävlingsbok medtas, passet fås åter efter identifiering, medan tävlingsboken återfås efter tävlingen. Utlämning av tävlingsbok sker tidigast 30 min efter målgång.
Samtliga pulskontroller äger rum inom 20 minuter från ankomsttiden eller målgången. Ryttaren är själv ansvarig för att tiden hålls. Under tävlingen är ompulsning tillåten vid varje kontroll. Ingen ompulsning är tillåten efter målgång.

Tidsprogram söndag 10/11

7.30 sekretariatet öppnar.
8.00 serveringen öppnar.
8.45 bangenomgång klass 1
9.00 veterinärbesiktning klass 1.
10.30 Start klass 1

Ändringar
Klass 1 Ändringar avseende häst eller ryttarbyte skall göras i TDB lista 987.

Startnummer
Nummerlappsväst används.  Ryttare i klass 1 förväntas ha med egen nummerlappsväst.

Vatten på tävlingsplatsen:
Finns i stallet och i ridhuset. Ta gärna med er fyllda vattendunkar.

Hovslagare
Tappskokompetens finns. Medtag riktade skor och kontant betalning sker på plats.

Hinknissar längs banan
Det finns en rekommenderad groomplats där ni kommer att kunna möta era ekipage 3 gånger per slinga. Tänk på att parkera så att andra bilar kan ta sig förbi.

Caféteria:
Rättviks ridklubbs ungdomssektion kommer att sälja fika under tävlingsdagen. Betalning via swish eller kontant.

Det kommer finnas lättare lunch, toast och varm dryck.

Resultatlista
Publiceras på Rättviks ridklubbbs hemsida och i equipe.
Godkända ekipage i Clear Round får rosett och diplom.

Vägbeskrivning:

Följ skyltarna mot travet, kör förbi travet och sedan ligger ridskolan på vänster sida.
Kör förbi ridskolan och sedan är det skyltat in till parkeringen för transporter till vänster.

Rättviks ridklubb
796 92 Rättvik

GPS-koordinater:
60° 54´27" N 15° 7´20" Ö

Telefonnummer på tävlingsdagen
Tävlingsledare:  Liza Sundberg 0730787590
Sekretariatet: Daniel Christiansen 0704995374
Banan: Anna Gullberg
Domare: Tina Gregori-Eriksson & Frida Sundberg
Veterinär: Tina Pedersen.
Behandlande vet: Distriktsvetrinärerna i Mora.
Nummer till sjukvårdare finns i sekretariatet och presenteras på bangenomgången.

Uppdaterad: 05 NOV 2017 20:32 Skribent: Liza Sundberg