Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Här hittar du information om föreningen, styrelse, historia och hur du kan bli medlem.

Rättvikshäst

Vi är en ideell förening som i nuläget har ca 120 ridande elever/vecka och totalt ca 230 medlemmar. Ridskolan äger 7 hästar varav 6 är ponnier. Vi har ytterligare 1 häst och 3 ponnyer som vi använder i verksamheten.  Vi driver lektionsverksamhet mån, tis, ons, tors, fre. Ridskolan har 2 st anställda instruktörer, Anna Spångmyr 100% och Anna Wallinder 100% . Ridskolan är öppen för alla, barn från 3 år och uppåt, ungdomar och vuxna, barn och vuxna med funktionsnedsätting. Vill du bli medlem fyll i formuläret här.

Aktiviteter

Ibland anordnar vi aktiviteter av olika slag, håll koll på anslagstavlan och eller på vår hemsida och facebook, vissa helger har vi stängt.

Öppettider 

Alla medlemmar är givetvis alltid välkomna till stallet (under öppettiderna mån-fre 7-11,14-21 och på helgerna när vi har aktiviteter) för att umgås med hästar, kompisar eller sitta på läktaren och titta på lektionerna. Stallet fungerar även som ungdomsgård och mötesplats.

Vid frågor ring: 0248-13939 eller maila oss på This is a mailto link

Det är lättast att få tag i oss mån, tis och fre mellan 9.00-11.00 eller 15.00-17.00

Ideellt arbete

För att kunna hålla ner ridpriserna så mycket som möjligt behövs det ideellt arbete från våra medlemmar. Som ridande här binder man sig att ställa upp på olika försäljningar som New Body, Ullmax mm, stå parkeringsvakt under vår och höstmarknaden.

Detta arbete brukar flyta på lätt och faktiskt vara riktigt rolig

Om oss...

Rättviks Ridklubb bildades 1969 av ett gäng häst frälsta tjejer. Den första tiden var verksamheten förlagd till Brudviksgården i Sjurberg. 1974 flyttar hästar och ridskola till Västbjörka och dåvarande instruktören Lisbet Ericssons gård. Verksamheten växer och 1978 är det så dags att flytta igen, nu till ett nybyggt stall i Rättvik norr om travbanan och där finns vi kvar ännu idag.

Hela historian hittar du här.

Verksamheten har utvecklats från att till en början ha varit så gott som helt ideell till att bli ett mindre företag som idag omsätter i runda tal 1,5 miljon om året. Föreningen har två heltidsanställd och en deltidsanställda som sköter hela verksamheten.

 

Stora stallet är byggt 1978 och rymmer 14 hästar, kontor, medlemsutrymmen med kokmöjligheter samt teoriloft. De små stallen som inreddes för hästar under i början av 90-talet rymmer ytterligare fem hästar. Ridhuset är byggt 1989 och mäter 22 * 62 m.

 

Anläggningen består även av ridbanor, terrängbana, fina rid- och körvägar i underbar natur. Rättviks Ridklubb ligger beläget ett stenkast norr om travbanan och ATG-Kliniken.

 

Målet är...


Vi vill ge våra elever och medlemmar:

  • En bred kunskap om hästar, ridning och hästsport.
  • Möjlighet att på ett säkert sätt ha roligt tillsammans med hästen oavsett hästras eller intresse.
  • Meningsfull fritids sysselsättning för barn och ungdomar.
  • Bereda en möjlighet för alla att umgås tillsammans med hästen.
  • Kunniga och engagerade ledare.


Besök gärna våra samarbetspartners, Rättviks Ungdomstrav och Rättviks Gymnasium, hästlinjen.

 

Hästen skall behandlas med kunnande, respekt och omsorg.
Vi vill lära barn och ungdomar säker hästhantering under ledning av kunniga och engagerade ledare.
Vårt mål är att alla som är intresserade av häst skall känna sig välkomna till föreningen.

 


www.rattviksridklubb.se 0248-139 39
bankgironr: 493-6043

 

 

Uppdaterad: 08 MAR 2020 13:59

Instagram

US instagram

Postadress:
Rättviks RK - Ridsport
Backavägen 69
79532 Rättvik

Kontakt:
Tel: 0725314060
E-post: kontakt@rattviksridk...

Se all info