Hoppa till sidans innehåll

Våra kurser


Vi erbjuder följande kurser:

 Grundkurs 10 ggr från 7 år 6 deltagare

Här får barnen lära sig Säker hästhantering, hästens dagliga skötsel och vård, lära sig borsta, kratsa hovar, sadla och tränsa. Sätta på grimma, leda häst, träna, upp och avsittning, ridbanans första ridvägar, regler på ridbanan och prova att rida.

 Vi försöker starta en grundkurs en till två ggr per år.

 Nybörjarridning 1 från 7 år 6 deltagare

Märke: Vita och gula hästen

Denna termin är barnen två  på en ponny. De hjälps åt att göra i ordning ponnyn och turas om att rida. Vi fokuserar mest på hanteringen  och de får rida en liten stund var. Desto säkrare och snabbare barnen blir i hanteringen dessto längre tid blir det för ridning.

Nybörjarridning 2

Märke: Brons, silver och guldhästen

När detta flyter på bra får barnen börja rida själva. Barnen rider på led, de turas om att vara tätryttare. Här tränar barnen upp  sin balans och följsamhet, de tränar på att starta, bromsa och styra sin ponny. 

Hoppning: Styra över bommar i lätt sits med mantag i skritt och trav. Ridvägar: Rätt upp, snett igenom, vända över ridbanan och serpentinbågar och byta täthäst.

Nybörjarridning 3

Märke: Brons, silver och guldhästen

När barnen fått en bättre balans får de börja rida med jämn fördelning  här tränar de mer och mer på att få kontroll över sin häst och att ha den mellan sina hjälper. Ridvägar: Volta, volt tillbaka, snett i genom (i jämn fördelning), rätt upp (i jämn fördelning), serpentinbågar (i jämn fördelning) mm.

Junior

Märke I. Teori: Stallvård, häst vid hand, färger, raser. Ridn: Balans och följsamhet. Lodrät, lätt sits. Rida med tät och utan, raka och böjda spår och  prova galopp. Hoppn: trava bommar, prova på små kryss.

 Junior och Seniorgrupper 6-8 deltagare

Märke II. Teori: Foderlära, hästens kropp och funktion. Ridn: Större krav på sits och inverkan bla kunna rida utan stigbyglar, tempoväxlingar, övergångar, halvhalter,ställning, galoppfattning. Hoppn: Enkla hinder, studs med mantag.

 Junior och Seniorgrupper 6-8 deltagare

Märke III. Teori: Ryttarens sits och inverkan på hästens rörelser. Ridn: Lösgörande arbete, större krav på inverkan, kunna påverka och framföra flertalet hästar i alla gångarter, framdelsvändning, skänkelvikning, böjning. Hoppn: Serier, hopp-övningar, enkla banor.

 Junior och Seniorgrupper 6-8 deltagare

Märke IV. Teori: Klara av att ha egen häst. Ridn: Med säkerhet och vana kunna rida hästen i arbetsmässig form, rida hästar i olika utb nivå, introducera skolor, rida enkla byten, rida på kandar. Hoppn: relaterade avstånd, banhoppning.

 Hopp/dressyrspecial 4 deltagare

För dig som har kommit längre och vill fördjupa dig i hoppning och dressyr, för dig som vill tävla, för dig som inte vill rida i en stor grupp.  Torsdagar Kl.  18.00-19.00, 19.00-20.00 och 20.00-21.00

 Ridträning (rehab) för dig med funktionsnedsättning

Här får ni lära er i eran egen takt om hästar och ridning eller bara sitta till häst för att det är bra för kroppen, vi är två ledare som finns på plats och hjälper dig. Vi har  en ramp så det blir lättare att sitta upp. Detta har vi på tisdagar fr kl 14.00

 

 Privatlektioner:

Det finns möjlighet att rida privat i mån av tid för våra instruktörer.  Det går bra att boka in privatlektioner på vår mail:  This is a mailto link   

 Prova på ridning drop in: För tillfället finns igen dag och tid för denna aktivitet.

För alla barn som vill prova på att rida. Du anmäler dig veckan innan på ridskolans mail This is a mailto link det är viktigt att du har fått en bekräftelse på din anmälan.

Drop in ridningen har max 5 st barn. Ni kommer till klara hästar, vill man hjälpa till att göra iordning kommer ni 20 min innan utsatt tid. Vi rider i skogen mestadels, ibland blir det även ridning i ridhuset om vädret är busigt. Det är skritt och lite trav. Det är meningen att det ska vara enkelt. Barnet behöver en ledare med sig, vi kan ibland bistå med ledare men det går inte att lova från gång till gång.

  Knattekurser:

5 tillfällen per kurs med 1.5 h per gång, 4-6 deltagare per kurs. I kursen ingår 30 min ponnyridning med ledare. Övrig tid borstar vi hästen och har lite stallvård. Barnen får även ett bevis på att de gått knattekurs.

Vi försöker har knattekurs en till två ggr per termin.

 

*Är du ridvan och sugen på att rida kan du prova på en gång i lämplig grupp.

*Är du ridvan men inte kan binda upp dig hela terminen kan du bli medlem och köpa ett tio-kort, då kan du hoppa in i lämplig grupp om det finns plats och när det passar dig.

Tveka inte att maila oss med dina frågor, du når oss på This is a mailto link

Uppdaterad: 04 SEP 2018 10:57 Skribent: Anna Spångmyr

Instagram

US instagram

Postadress:
Rättviks RK - Ridsport
Backavägen 69
79532 Rättvik

Kontakt:
Tel: 0725314060
E-post: kontakt@rattviksridk...

Se all info